Linkek

Magyar oldalak

Angol nyelvű oldalak

Filmajánló

Út a megvilágosodáshoz (4 részes)

Buddha élete - a Hoang Phap kolostor szerzeteseinek feldolgozásában. Szerzetesek készítették és szerzetesek játszanak benne. Megjelennek a filmben életének főbb szereplői, a sákja királyi család tagjai, főbb tanítványai, Ananda, Sáriputra, Modgaljajána, Kasjapa, Szubhúti, Dévadatta, Angulimála, és ahogy az ő egyéni történeteik és küzdelmeik beleszövődnek a Belső Ösvény elterjedésének történetébe.

Könyvek

Az út a nibbánába

Többéves munka után megjelent magyarul David Johnson könyve, mely bemutatja a TWIM gyakorlatát és elméletét. A mű teljes leírását adja a dzshána állapotoknak és a felébredés fokozatainak. Elmagyarázza a Buddha legkorábbi beszédeiben található meditációs gyakorlatokat.
A könyv megvásárolható a Buddhista Vipassana Alapítvány webshopjában.

Buddha beszédei - Majjhima Nikāya

16 évi munka után megjelent a theravada buddhizmus alapműve, a Buddha beszédeinek egyik gyűjteménye. Ilyen teljes szuttafordítás még nem jelent meg Magyarországon. A háromkötetes könyv részletes kommentárral van ellátva, és alkalmas a buddhista tanítások önálló tanulmányozására. Megvásárolható a Tan Kapuja Főiskola webshopjában.

Life is meditation; meditation is life

Bevezetés a Buddhizmusba. Részletes kifejtése a Nemes nyolcrétű ösvénynek, Szerető-kedvesség meditáció instrukciók, és az Anapanasati Sutta kifejtése.

A Mind Without Craving

Delson Armstrong könyve, mely egy 10 napos elvonulás anyagán és tanításain kalauzol végig.

The Path to Nibbana

A Mettá éberséggyakorlaton keresztül mutatja be az utat a Nibbánába. A könyvben részletes leírás található a dzshánákról és a felébredés négy fokozatáról.

Moving dhamma volume 1

Szuttamagyarázatok első kötete, Bhante Vimalaramsi dhammabeszédei alapján.

Tranquil Wisdom Insight Meditation

Igen alapos, részletes könyv a TWIM elméletéről és gyakorlatáról. A szerző Ph.D. dolgozatán alapul.